Вино и недвижими имоти или как виното може да ви помогне да изградите бизнес с положителни референции?

Сигурно сте чували израза „Правете това, което обичате и бизнесът ще ви последва.“ А какво би станало, ако не беше само израз, а истина? Какво ще стане, ако изберете нещо, което – хоби или интерес – и го накарате да работи за вас?

И двете индустрии – винената и тази с недвижимите имоти – са едни от най-силно конкурентните. Милиони бутилки вина и имоти се борят за вниманието на консуматора.

Да правиш качествено вино или да продаваш добър имот вече не е достатъчно, това е минимумът за влизане на пазара. За да си успешен, трябва да бъдеш различен от другите. Много често проблемът на даден бранш, и особено на този с недвижимите имоти, е, че той е вторачен изцяло и само в себе си. Така рано или късно се изчерпват инструментите, с които можем да гарантираме лоялността на досегашната си клиентела и да спечелим нова.

Може ли виното да ви послужи за нещо повече от фон на open house сесии или коктейли, когато обикновено бива разливано от тетра-пак в пластмасови чаши или в най-добрия случай в дебелостенни стъклени? Да и нека ви разкажем как.

Всеки брокер, който уважава себе си и има претенцията за професионализъм се нуждае от специфичен бранд, за да се отличава. Това могат да бъдат неговите/нейните интереси, а тук виното може да е прекрасен начин за създаване на траен отпечатък в съзнанието на вашите бъдещи клиенти.

Виното е продукт, който ангажира. Повечето хора споделят пиенето на бутилка или чаша вино с други хора. Дали на частно, бизнес или обществено събитие, хората обикновено общуват, докато пият вино. С други думи: виното е социален продукт. И надали е изненада, че както такъв, то е сред 8-те най-обсъждани категории онлайн според Google. Виното не напряга и е подходящо дори за хора, които не са почитатели на алкохола (ниско алкохолни, безалкохолни вина). Ако хобито ви е да се катерите или да правите планински преходи, шансът да спечелите многобройна клиентела е значително по-малък.

Винени идеи

Ето някои от винените идеи, които можете да приложите в бизнеса си с недвижими имоти:

1. Нюзлетър

Предполагаме, че имате нюзлетър, а може би и цяло списание? Включете в него секция с „нещата от живота“, като те биха могли да бъдат винените. Все пак виното, освен социален, е и културен продукт. Бихте могли да споделяте интересни подробности за различни видове вина, ястия, с които да се комбинират, както и за здравословните ползи от червеното вино например.

2. Курсове по дегустация

Можете да научите повече за виното, като посетите курсове по дегустация, които освен забавни, са и възможност за нови бизнес запознанства. След това можете да се включите във винената общност на вашия град (ако това е София, Пловдив или Варна имате поне 3-4 такива и минимум 10 винени събития на седмица) и даже да заемете активна позиция в тази общност, създавайки контакти и събирайки референции за основния си бизнес.

3. Дегустации на вино в своя офис

Можете да организирате дегустации на вино в своя офис, в някои от вашите имоти, опознавайки по този начин и географски бъдещата си клиентела.

4. Винени сбирки с или без храна

Можете да организирате винени сбирки с или без храна в някое винено място или у дома и в тях да включите развлекателен познавателен момент – познай виното, опитай виното със затворени очи, избери най-добрата комбинация между вино и храна и т.н.

Вариантите се необятни и могат да достигнат до това да организирате винено пътешествие извън страната и там да намерите имот на някои от своите клиенти (да, и това се е случвало). Каквато и да решите, че ще е чертата, която ви отличава, ние сме тук, за да ви кажем, че това е най-важната инвестиция, която можете да направите – да изградите себе си като бранд. В един, наситен с много лица, бранш като този с недвижимите имоти, това може да има решаващо значение. Да не говорим, че удоволствието от ежедневната ви работа сериозно ще се увеличи.

Няма причина да не се забавляваме, докато работим.

Galardo Real Estate знае как да прави това и затова партнира на третото издание на Bubbles in the Sky.

Сподели:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Related Posts

За подправките и виното

Случвало ли ви се е да четете описание на вино и да не вярвате на очите си? Роза и сушени подправки в едното вино, черен