ние

Свържи се с нас

Роден като проект през 2022 година, vinoto.com е логичното допълнение към дейността на Avinissima Wine & Food Consulting, а именно по-нататъшното изграждане на винената култура в България.

Vinoto.com са:

Яна Петкова

Възпитаник на Австрийската Винена Академия, клон на British Wine and Spirit Education Trust и притежател на WSET Diploma. Тя е винен дегустатор и журналист, международен винен съдия (International Wine Challenge) и обучаващ. Съосновател е на Българската винена академия, на подкаста Life Unbottled, член е на екипа на винения сайт DiVino, лектор, блогър и партньор в ресторантски проекти. През 2020 година излиза книгата й „А, Б, Вино“ – единствената по рода си книга за винено познание на български език.

ИРИНА СОФРАНОВА​

Винен експерт, дегустатор и критик, журналист, модератор, трейнър, обучител, говорител и организатор на специализирани семинари, корпоративни тийм-билдинг събития, дегустации и уъркшопи. Занимава се активно с популяризирането на Балканското вино, разпространението на винената култура на локално ниво, както и организирането на Балкански винени турове за интернационалната публика. Международен винен съдия и член на Европейския Рицарски винен орден. 

свържи се с нас