за сайтаза рекламаза контактотговорности  
Виното - Vinoto.com - Vivat Vinum
  И историята
  Античност
  Средновековие
  Модерното вино

  Фактори
  Лозата
  Климат
  Концепция за тероара

  Гроздето
Тема на
месеца

  Как става?
  Общи процеси
  Бяло
  Червено
  Розе
  Шампанско
  Шери
  Портвайн

  По света

 В България
  Райони
  Сортове
  Винопроизводители
  В избата
  Как да съхраняваме
  виното
  Как старее виното
  На масата
  Сервиране
  Винени аксесоари

  Виното
  и храната
  Готвя с вино
  Дегустацията
  Речник
  Нашето мнение
  Вино и литература

  Книги
  по темата


  Нашите
  вина


Винени аксесоари
IN VINO VERITAS - Икономия за ресторантьорите
ВинАрт

Латинският израз “NOTA VITRUM” (стъклото - символ на признание) е израз, който австрийската фирма Glass&co. залага като мото и следва в създаването на висококачествени чаши за ценителите и професионалистите в областта на виното и ресторантьорството.

С годините, ентусиазмът и любовта на хората към най-древната напитка непрекъснато нараства и днес те достигат своя пик. Удоволствието от пиенето на вино е изцяло преживяване на сетивата. Долавянето на нюансите, както и различаването на изключителното от доброто вино, е съвкупност от умения и комбинация от редица фактори. Възприятието на трите основни характеристики: цвят – мирис – вкус, се реализира и е силно повлияно от най-важният „инструмент“ във вино-културата, а именно - чашата.

С прилаганите творчески методи, Glass&co. постигат не само съвършенство в дизайна и оптимална сетивност по време на пиене, но и поставят нов стандарт в здравината и резистентността на чашите.

Серията In Vino Veritas е произведена специално да задоволи изискванията и нуждите на ресторантьорския сектор. Брилянтната прозрачност и блясък на чашите прецизно отразяват цвета на виното, което е от основно значение за първоначалната преценка на ценителите.

Здравината и дългият живот имат най-съществен приоритет за ресторантьорите. Затова съставът и формата на всяка чаша от серията In Vino Veritas е проектирана така, че да отговори напълно на тези критерии.

Точният избор и пропорция на кристалните съединения са изследвани и тествани с години. Резултатът е висококачествен кристал без съдържание на олово. Елегантният дизайн е оформен вследствие на консултации с редица изтъкнати вино експерти и многобройни дегустации, с цел извличане на максимален ефект и удоволствие от консумацията. Не е подценена и плътността. Без да влияе на изтънчения им вид, чашите са с дебелина, съчетаваща издържливост и финес, а допълнителното закаляване на ръба на отвора прави най-уязвимата част на чашата изключително здрава и устойчива.

In Vino Veritas e следствие от иновативен начин на производство, в резултат на което чашите трудно могат да се различат от ръчно изработените. Точно както при ръчното производство, стъблото е изтеглено от основата и преминава в балона посредством издуване. По този начин, елементите не са слепени, като при конвенционалния производствен процес, а са едно цяло. Липсата на видима граница между тях придава на чашата изискан силует, а също така елиминира риска от счупване в тези точки.

Корозирането на кристала зависи от съотношението на калий и натрий в състава му. С намирането на най-точния баланс в пропорциите, Glass&co. гарантира неповторима резистентност на своите продукти. Предварителните тестове, в тясно сътрудничество с производители на миялни препарати и техника, допринасят за запазване великолепния блясък на чашите, без драскотини и следи от корозия, дори и след стотици цикли на измиване.

Последна и най-важна, разбира се, е оценката на клиентите. Тя потвърждава реализацията на заложените цели - висока степен на надеждност, намаление на чупливостта с икономии до 40% и не на последно място - максимална наслада от консумацията. Това са и най-красноречивите доказателства за уникалните качества на чашите с марката Glass&co.

За контакти: Винарт ЕООД, 1164 София, бул. Христо Смирненски N.22
Тел: 866 48 16, 088 555 2248
e-mail: info@vinart-bg.com
www.vinart-bg.comПрочетете още
 
BORDEX – най-добрите стелажни системи за вино вече и в България

... прочети


 
Аксесоари за вино METROKANE

Водещата световна линия във вино аксесоарите ... прочети

 
МАГАЗИН ЗА ВИНО АКСЕСОАРИ VINART

Създаден от страстни почитатели на виното, новият бутик за аксесоари VinArt на бул. Хр. Смирненски 22 в София отвори врати за ценители на Бакхусовата напитка. Предлаганите тирбушони, стойки, чаши,... прочети


 
Чашите за шампанско: имаме ли наистина нужда от тях?

Простият, научно проверен и със сигурност за много хора еретично звучащ отговор на този въпрос гласи: не. ... прочети


 
CLEANING GUIDE

или Как правилно да почистим чашата за вино? ... прочети

 
По-важни видове винени чаши

Предлагаме на вашето внимание някои от по-важните видове чаши за вино. Практиката, както и дългогодишни тестове и дегустации са ги наложили като най-подходящи за конкретно вино. ... прочети


 
Правилната чаша

.... e очевидно едно от най-важните “оръдия на труда”, с които трябва да разполагаме, когато става въпрос за вино. ... прочети


 
  нагореначало
 Новини
23-03-2013
Вторият Балкански винен конкурс и фестивал (BIWC 2013) ще се проведе на 16-19 май 2013 в Гранд Хотел София, България
18-06-2012
БИН 41, Мерло 2008 на САНТА САРА е НАЙ-ДОБРОТО БАЛКАНСКО ВИНО за 2012 г.
25-05-2012
За пети пореден път София се превръща в столица на австрийското вино


  Клуб "Винен  наблюдател"

Винен индекс


 Любопитно
 • Вещество от състава на червеното вино помага в борбата срещу затлъстяването
 • КИТАЙСКИ АРХЕОЛОЗИ НАМЕРИХА ВИНО ОТ ПРЕДИ 2400 ГОДИНИ
 • Парфюмът и виното

 •  Абонамент
  Абонирай се за новото в сайта
  име

  e-mail

    Чуй вината

    10 въпроса
    за виното

   Търсене
   
   Препоръчай
  Препоръчай на приятел
  e-mail на приятел

  твоя e-mail


    за сайтаза рекламаза контактотговорности  
    (C) 2004-2022, Vinoto.com Created by ABC Design & Communication 

   
  counter