за сайтаза рекламаза контактотговорности  
Виното - Vinoto.com - Vivat Vinum
  И историята
  Античност
  Средновековие
  Модерното вино

  Фактори
  Лозата
  Климат
  Концепция за тероара

  Гроздето
Тема на
месеца

  Как става?
  Общи процеси
  Бяло
  Червено
  Розе
  Шампанско
  Шери
  Портвайн

  По света

 В България
  Райони
  Сортове
  Винопроизводители
  В избата
  Как да съхраняваме
  виното
  Как старее виното
  На масата
  Сервиране
  Винени аксесоари

  Виното
  и храната
  Готвя с вино
  Дегустацията
  Речник
  Нашето мнение
  Вино и литература

  Книги
  по темата


  Нашите
  вина


Винен индекс
Винен Индекс Юни 2009


Завърши четвъртото издание на конкурса „Винен индекс” за 2009 г., който се провежда от „Националния институт за изследване на виното и спиртните напитки” ЕООД („НИИВСН” ЕООД) с партньорството на списание „Мениджър” и сайтът vinoto.com. В него участват едни от най-добрите български и вносни вина предлагани на българският пазар. Ние поместваме само вината получили над 80 точки от авторитетното жури. По-долу са победителите в отделните категории.

Дегустационната комисия оценява вината по 100-бална точкова система, като се изчислява средноаритметична стойност от оценката на отделните дегустатори, след което се разпределят в съответните категории: „КОЛЕКЦИЯ КЛАСИК” - много добри вина; „ПРЕПОРЪЧАНО ОТ ВИНЕН ИНДЕКС” - висококачествени вина; „ЗЛАТНА КОЛЕКЦИЯ” - отлични (впечатляващи) вина; „ВИП КОЛЕКЦИЯ” - превъзходни вина за колекционери, с изключително високо качество.

Това заседание, дегустационна комисия бе в състав: председател д-р Наум Симов – „НИИВСН” ЕООД - София и членове: доц. Христо Спасов, Университет по Хранителни технологии - Пловдив, инж. Стойчо Стоев – технолог „ВИ Логодаж”, инж. Стефан Пирев - гл. технолог „Винекс Преслав”, Ваня Инджова – гл. технолог „Черноморско Злато”, Милена Тонева – бранд мениджър „СИС Индустрийс”, Ясен Бориславов – клуб „Винен наблюдател”.

1. Победители в категория „ВИНО НА МЕСЕЦА” и „ЗЛАТНА КОЛЕКЦИЯ” станаха две вина

Розе „GP Златен ритъм” Каберне Совиньон 2008 ВИ Черноморско Злато
Характеристика: Наситен и искрящ цвят. Интензивен аромат, доминиран от ягода, и елегантно допълнен от нотки на череша и нар. Вкусово е много добре структурирано, с приятна свежест, дължина и хармония. Развиват се приятни плодови аромати. Едно розе изпълнено с финес и нежност.
Препоръчителна цена: 9,50 лв.
Изгодна покупка

CYCLE Rose 2008 Братя Минкови
Характеристика: Жив и красив ягодов цвят. Ароматът е фин и богат. В чудесна симфония са събрани аромати на ягода, малина и череша. Вкусово е плътно, сочно и елегантно с развитие на плодови аромати. Тялото е дълго и добре структурирано. Завършва със впечатляващ плодов финал. Розе с изтънчени аромати и чар.
Препоръчителна цена: 6,50 лв.
Изгодна покупка

2. Победители в категория „ПРЕПОРЪЧАНО ОТ ВИНЕН ИНДЕКС”, станаха 6 вина

Траминер WMS 2008 ВИ „Хан Крум”
Характеристика: Много красив златист цвят. Ароматът е мощен, плътен и богат. Цветисти тонове доминирани от роза и индрише. Вкусово е, с леко и нежно тяло, приятна свежест и дължина. Развиват се много приятни плодови аромати. Интересен траминер.
Препоръчителна цена: 12,00 лв.

Розе WINE POINT 2008, „Памексвин” ООД
Характеристика: Хубав цвят – сок от нар. Ароматът е интензивен, подчертано плодов, с акцент върху ягода, нежно допълнен от нотки на вишна и череша. Вкусово е много добре структурирано, свежо, сочно и хармонично.
Препоръчителна цена: 12,80 лв.

Merlot Grand Selection Levent 2007,Винарска къща “Русе”
Характеристика: Плътен червен цвят. Комплексен аромат, съчетаващ много добре плодовите нотки на гроздето и фини дъбови тонове. Чудесно развитие и топлина. Плътно елегантно тяло, с много кадифени танини и изключителна мекота и плътност във вкуса. Отлични вкусови аромати.
Препоръчителна цена: 30,00 лв.

Трендафил 2007 „Лайт Касъл” ЕООД
Характеристика: Много наситен, тъмно червен цвят. Ароматът е силен и атрактивен. Долавя се черна череша, подправки, дъб, пипер. Много мощна структура, интензитет и пълнота. Впечатляващо вино с много заряд, много екстракт и сила. Чудесно вино за ценителите на плътни и екстрактни вина.
Препоръчителна цена: 17,50 лв.

Cabernet Sauvignon Grand Selection Levent 2007, Винарска къща “Русе”
Характеристика: Наситен, тъмно червен цвят. Много добро развитие на букета. Долавят се череша и конфи характер, съчетани с тонове на хубав дъб и шума. Много достойнства във вкуса – мекота, топлина и кадифеност, пълнота, финес, сочност и дължина.
Препоръчителна цена: 30,00 лв.

Каберне Совиньон Специална Селекция 2003 ВИ „Черноморско Злато”
Характеристика: Тъмно червен цвят, с керемиден оттенък. Виното е с много добре развит букет от аромати. Съчетава нотки на сухи листа, конфи, сушени плодове, карамел, ликьор. Вкусове е с добра структура и дължина, балансирано и хармонично. Подходящо е за ценителите на стари, отлежали вина.
Препоръчителна цена: 14,90 лв.

3. Победители в категория „КОЛЕКЦИЯ КЛАСИК”, станаха 2 вина

Мерул Шардоне 2008, ВИ „Румелия”
Характеристика: Много свеж цвят със зеленикави оттенъци. Нежен плодов аромат, с акцент на цитрус, съпътстван от ванилия и цветисти тонове. Вкусово е хармонично, с добра структура и дължина.
Препоръчителна цена: 10,00 лв.

Розе WMS 2007, ВИ „Хан Крум”
Характеристика: Искрящ цвят с развитие и нюанс на ликьорно вино. Букет от аромати съчетаващ нотки на много зрял плод, череша, ягода и сладко от горски плодове, нежно придружени от фини подправки. Вкусово е с добра структура и финес. Нетипично розе с интригуващ аромат.
Препоръчителна цена: 12,00 лв.Прочетете още
 
Винен Индекс Август 2009

... прочети

 
Винен Индекс Май 2009

Завърши третото издание на конкурса „Винен индекс” за 2009 г., който се провежда от „Националния институт за изследване на виното и спиртните напитки” ЕООД („НИИВСН” ЕООД) с партньорството на спис... прочети


 
Винен Индекс Април 2009

Завърши второто издание на конкурса „Винен индекс” за 2009 г., който се провежда от „Националния институт за изследване на виното и спиртните напитки” ЕООД („НИИВСН” ЕООД) с партньорството на спис... прочети


 
Винен Индекс Март 2009

Завърши първото издание на конкурса „Винен индекс” за 2009 г., който се провежда от „Националния институт за изследване на виното и спиртните напитки” ЕООД („НИИВСН” ЕООД) с партньорството на спис... прочети


 
Винен Индекс Финали 2008 - II част

... прочети

 
Винен Индекс Финали 2008 - I част

Финален кръг 2008 – Бели вина, розе и пенливи ... прочети


 
Винен Индекс Декември 2008

Завърши петнадесетото издание на конкурс „Винен индекс”, който се провежда от „Националния институт за изследване на виното и спиртните напитки” ЕООД („НИИВСН” ЕООД) с партньорството на списание „... прочети


 
Винен Индекс Ноември 2008

Завърши четиринадесетото издание на конкурса „Винен индекс”, който се провежда от „Националния институт за изследване на виното и спиртните напитки” ЕООД („НИИВСН” ЕООД) с партньорството на списан... прочети


 
Винен Индекс Август-Септември 2008

През месец август „Винен Индекс” излиза в едномесечна ваканция. По време на почивката от виното ще бъде организиран и проведен годишен конкурс за ракии, резултатите от който също ще бъдат публикув... прочети

 
10 следващи >>>
  нагореначало
 Новини
23-03-2013
Вторият Балкански винен конкурс и фестивал (BIWC 2013) ще се проведе на 16-19 май 2013 в Гранд Хотел София, България
18-06-2012
БИН 41, Мерло 2008 на САНТА САРА е НАЙ-ДОБРОТО БАЛКАНСКО ВИНО за 2012 г.
25-05-2012
За пети пореден път София се превръща в столица на австрийското вино


  Клуб "Винен  наблюдател"

Винен индекс


 Любопитно
 • Вещество от състава на червеното вино помага в борбата срещу затлъстяването
 • КИТАЙСКИ АРХЕОЛОЗИ НАМЕРИХА ВИНО ОТ ПРЕДИ 2400 ГОДИНИ
 • Парфюмът и виното

 •  Абонамент
  Абонирай се за новото в сайта
  име

  e-mail

    Чуй вината

    10 въпроса
    за виното

   Търсене
   
   Препоръчай
  Препоръчай на приятел
  e-mail на приятел

  твоя e-mail


    за сайтаза рекламаза контактотговорности  
    (C) 2004-2022, Vinoto.com Created by ABC Design & Communication 

   
  counter